KONUMUZ MAKYAJ HAKKINDA BİLGİ :) :)


1.Fondöten

Fondöten, makyajının başlangıç aşaması ve pürüzsüz bir görünüm elde etmenin en iyi yollarından biridir. Hafif ve doğal bir görünüm elde etmek için makyaj süngeri ile uygulayabilirsin. Bu şekilde birkaç saniye içinde cildindeki kusurları gizleyebilirsin



2.Maskara

 Maskara kirpiklerimizi daha dolgun,hacimli ve uzun göstermeye yarayan bir makyaj malzemesidir.Uygularken, maskara fırçasını üst kirpiklerinin diplerinden başlayıp uçlarına doğru, sağa ve sola doğru hafifçe oynatarak uyguladığında daha yoğun bir görünüm elde edebilirsin. 




3.Kırmızı ruj


 Eğer kırmızı ruj uygulamaya yeni başlayacaksan, mutlaka rujunla aynı tonda bir dudak kalemi edinmeni öneririz. Bu kalemle dikkatlice tüm dudaklarını çerçeveledikten sonra geriye kalan kısımları rujunla doldurarak kusursuz bir görünüm elde edebilirsin. Eğer yanlışlıkla taşırırsan, kulak pamuğuna birkaç damla makyaj temizleyici uygulayıp taşan kısmı silebilirsin.

4.Bronzer


Bronz bir görünüm elde etmek istediğin zamanlarda bronzer'lar sana yardımcı olabilirler! Her cilde sağlıklı bir renk katarak ışıltı verir ve derinlik sağlar. Allık uygulamadan önce bronzer'ını uygulamalısın. Yanakların ve elmacık kemiklerin gibi tepe noktalarına, çene çizgine uygulayabilirsin.



5.Kapatıcı

Kapatıcılar çok yönlü olmaları açısından makyajın olmazsa olmazlarından. Göz altındaki koyu halkaları, istenmeyen lekeleri hatta kılcal damar görünümünü bile gizleyebilir. Göz altlarına uygulayacaksan, koyu halkaların üzerine minik noktalar halinde uygulayıp nazikçe dağıtabilirsin. Bir lekeyi ya da sivilceyi gizlemek için ise fondöten uyguladıktan sonra sivilce olan bölgeye kapatıcı uygulayabilirsin



6.Allık

Yanaklarına renk katmak için allıklar birebir! Allık uygulamanın iki farklı yolu vardır. İlk yolu, elmacık kemiklerinin altına yatay bir çizgi halinde uygulamak, ikinci yolu ise yanaklarının üst kısmına uygulamak. Ancak allık uygularken önemli olan hafif dokunuşlar yapmak çünkü fazla uyguladığında natürel bir görünüm yerine yapay bir görünüm elde etmiş olursun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beraber Bilgilenelim